info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Zelf Azijn Maken

Hoe maak je zelf azijn? 

Azijn ontstaat doordat azijnzuurbacteriën alcohol omzetten. Azijnzuurbacterën zitten in de lucht, maar het proces gaat sneller als je de juiste bacterien al meteen toevoegt.

Wat je nodig hebt:

  • Een RotPot of andere glazen pot
  • Een starter (uit ongepasturiseerde azijn of online verkrijgbaar)
  • Een alcoholische drank, bijvoorbeeld wijn
  • Een kaasdoel
  • Een elastiekje
 

Aan de slag

  1. Als eerste bedek je alle wanden van de schone(!) weckpot met de starter (azijnmoer of azijn). 

  2. Vervolgens schenk je de alcoholische drank hierbij

  3. Dek de pot nu af met de kaasdoek en het elastiekje. Door de kaasdoek komt er nog zuurstof bij de azijn, dit is nodig om de fermentatie te laten plaatsvinden.

  4. Bewaar de pot op een warme plek in huis (minimaal kamertemperatuur), maar zet hem niet in het zonlicht.

  5. Na drie tot vier weken kun je kijken of de azijn goed is. Er onstaat en zogenaamde ‘moederkoek’ op de azijn. Dit is je azijnmoer. De azijn is goed als de geur een beetje 'brandt' in je neus.

  6. Giet de azijn over in een afgesloten fles of pot waarin je hem kunt bewaren. De moederkoek kun je bewaren om te gebruiken als starter voor een volgende azijn.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.