info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Fermentatie: de Essentie

3-DELIGE AVONDCURSUS FERMENTEREN  

Dankzij fermentatie kun je verse producten lang bewaren en blijven de vitamines bewaard. Minstens net zo belangrijk: gefermenteerde etenswaren zijn verrassende en vaak gezonde smaakmakers op tafel! Als je eenmaal weet hoe je de betrokken micro-organismen moet managen, zijn de mogelijkheden eindeloos en maak je voortaan de meest verrassende fermentaties zélf. 

Deze cursus biedt een stevige theoretische ondergrond zodat je begrijpt wat je aan het doen bent, waarom het (niet) werkt en hoe je veilig werkt. Nog nooit gefermenteerd? Dan raden we aan te beginnen met een van de andere workshops, zoals zuurkool en kimchi, zodat je bekend bent met de basisprincipes. 

VOOR WIE?

Je hebt misschien al eens wat gefermenteerd, maar denkt dat het beter kan. Je wilt ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Je bent werkzaam of gewoon erg geïnteresseerd in eten, micro-organismen of gezondheid. Je bent niet bang voor een stevige portie theorie omdat je graag alles wilt begrijpen, maar vindt het juist ook superinteressant dat er nog zó veel te ontdekken valt over deze oeroude, maar relatief kort geleden herontdekte, snel ontwikkelende techniek.


PROGRAMMA:

We beginnen op de eerste avond met een korte les geschiedenis, eetcultuur en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Wat gebeurt er eigenlijk precies met fermentatie? Welke bacteriën zijn goed en welke niet? Wanneer is je fermentatie klaar? Wat kun je allemaal fermenteren? 

Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag met je eigen fermentaties, waarbij elke bijeenkomst een ander thema centraal staat. Ook krijg je recepten mee zodat je direct verder kunt. Want voor wie de basis eenmaal onder de knie heeft, gaat er een wereld van mogelijkheden open. Heb je nog niet alle nodige werkmaterialen in huis? Geen probleem: de belangrijkste zaken krijg je mee naar huis en de rest kun je vinden in ons winkeltje.

Je gaat naar huis met een berg inspiratie, een aantal lekkere recepten en natuurlijk meerdere potten en flessen die gevuld zijn met lekkers in wording. 


WAT KRIJG JE?

  • Koffie en thee

  • Een werkmap met de belangrijkste basisregels en verschillende recepten

  • Een RotPot fermentatiekit

  • Diverse zelfgemaakte fermentaties om mee naar huis te nemen
     


LOCATIE:
Flowers&Sours
Coolhaven 148A, Rotterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN:

  • Afmelden kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 2 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 2 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 1 week van tevoren vervalt het recht op restitutie. Je kunt wel een plaatsvervanger sturen (wel graag van tevoren doorgeven).

  • Avondworkshops gaan definitief door bij deelname door minimaal 6 personen. Voor workshops overdag geldt een minimumaantal van 8 deelnemers.

  • Keukenboeren behoudt zich te allen tijde het recht voor om een workshop niet door te laten gaan. In dat geval wordt er in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.

  • Deelname aan de workshops c.q. het gebruik van keukengerei en oven is op eigen risico.

Foto('s):
Opties:
Velden met een * zijn verplichte velden
Prijsinformatie:
Prijs per deelnemer:
€ 120,00
Aantal: Bestellen

Verzendkosten

€ 0,00 

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.