info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Gemberbier maken

Maak je eigen gemberbier

Gemberlimonade maak je met een gemberstarter, ofwel een gemberbug. Het proces lijkt op dat van zuurdesembrood: je maakt eerst een starter met behulp van gisten uit de lucht. Het recept vind je hieronder. Als je 'gemberbug' actief bubbelt, kun je deze gebruiken om gemberlimonade mee te laten fermenteren.

Het volledige recept en kruiden om je gemberlimonade mee op smaak te brengen kun je bestellen in de webshop.

Basisrecept gemberbug

 
Nodig:
  • 2 eetlepels geraspte gember
  • 1 eetlepel suiker
  • 50 ml water

Aan de slag
  • Meng 2 eetlepels fijngeraspte gember, een eetlepel suiker en 50 ml water in een potje. Dek de pot af met een doekje
  • Voeg 5 dagen lang elke dag 2 eetlepels gember, en een eetlepel suiker en water toe. Goed roeren.
  • Na een tijdje begint het mengsel te borrelen en begin je de gist te ruiken (bierlucht)
  • Na 5 tot 7 dagen is de bug gebruiksklaar. Gebruik de bug om gemberlimonade te maken of zet in de koelkast. Blijf elke week voeden met gember, suiker en water.
Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.