Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
RotPot Bubbels
Appelbubbels maken met de RotPot
Door appel te laten fermenteren met specerijen ontstaat een fris, licht bruisend drankje. Door de korte fermentatieduur bevatten de bubbels weinig alcohol en is het een prima alternatief voor wijn of champagne.
No Waste
Appelbubbels kun je ook maken van alleen de schil en klokhuis. Handig als je de appel al gebruikt hebt in een taart!
Wat zit er in de doos?
1x Kruidenmix
1x Glazen pot (ca 1 liter)
1x Elastiekje
1x Kaasdoek
1x PH-strip
Ingrediënten Bubbelmix ‘Sprankelende Kruiden’:
Suiker, kaneel, venkelzaad, kardemom.
Nettogewicht: 22 gram.
Gefermenteerde drank
Om thuis fermenteren nóg makkelijker te maken, heeft Sanne van Keukenboeren de RotPot
Vloeibare fermentaties kennen we vooral als bier, wijn en champagne. In Oost-Europa en Rusland drinken ze Kvass van oud brood, in Mexico zijn ze dol op Tepache, een drank van gefermenteerde ananas. Nu is er dus onze eigen poldervariant: Appelbubbels! Gewoon te maken met Hollandse appels. Het hele jaar verkrijgbaar, van lekker dichtbij.
Fris met een twist
Appelbubbels is fris-voor-grote-mensen. Door de fermentatie krijgt het drankje een 'volwassen' smaak. Het doet denken aan cider, maar dan met heel weinig alcohol. Het uiteindelijke resultaat, inclusief het alcoholpercentage, hangt af van diverse factoren, zoals de actieve bacteriën en gisten in je drank, de temperatuur van de kamer en de fermentatieduur en zal daarom ook steeds anders zijn.