info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Yoghurt maken

Foto

Yoghurt

Yoghurt is ingedikte, verzuurde melk. Door bij 37 tot 43 graden Celsius de juiste bacteriën (in elk geval Lactobacillus delbrueckii bulgaricus en Streptococcus salivarius thermophilus) aan melk toe te voegen, krijg je yoghurt. De melk wordt dikker en zuurder en blijft langer goed.


Benodigdheden
Ingrediënten:
- yoghurtcultuur (kan ook bestaande yoghurt uit de winkel zijn!)
- melk
Materialen:
- pan
- vloeistofthermometer
- warmtebron
- warmhoudkast/bad
- lepel
- potje/fles

Werkwijze
Verwarm de melk tot tegen het kookpunt (minimaal 80 graden Celsius). Dit om eventuele ongewenste bacteriën te doden en de eiwitstructuren te versterken. Koel de melk daarna terug tot ca 43 graden. Doe een eetlepel startcultuur in je potje en vul af met melk. Even roeren, deksel erop en op een constante temperatuur van 37 (roeryoghurt) tot 43 graden (standyoghurt)laten fermenteren. De duur is afhankelijk van de temperatuur, maar varieert van 4 uur (hoge temperatuur) tot 12 uur (lagere temperatuur).

 
Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.