info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

RotPot Instructies en FAQ's

Zelf zuurkool maken is een kunstje dat je even onder de knie moet krijgen. Heb je vragen? Bekijk of je je antwoord terugvindt bij de FAQ's hier onder. 

Recept voor zuurkool (kraut)
Recept voor kimchi
Instructiefilmpje Appelbubbels
Instructies Gefermenteerde Ketchup
Red-je-ketchup en maak Worcester Sauce (recept)

Bovendien sta je er niet alleen voor: op Facebook vind je een actieve groep fermentatiefans, ervaringsdeskundigen en lotgenoten. Meld je aan, dan zie ik je daar!

 

Zelf zuurkool maken

  1. Snijd een kool van ca. 1 kg in kwarten en verwijder de harde kern en onderkant.

  2. Rasp de stukken kool in dunne reepjes met een mandoline of snijd ze fijn met een scherp mes.

  3. Doe de kool in een mengkom en voeg de krautmix in zijn geheel toe. Kneed de krautmix stevig door de kool. De kool laat na enkele minuten vocht los. Kneed totdat je er flink wat vocht uit kunt knijpen.

  4. Doe de gekruide kool met het vocht beetje bij beetje in de glazen weckpot. Duw het mengsel steeds goed aan totdat de kool onder zijn eigen vocht komt te staan en alle lucht er tussenuit is. Duw de deksel met het waterslot op de glazen pot.

  5. Haal het rode dopje van het waterslot en vul het buisje tot halverwege de bollen met kraanwater. Duw het dopje er weer op en steek het waterslot ongeveer een centimeter door het gat in de deksel.

  6. Laat de kool 6 tot 8 weken fermenteren op koele kamertemperatuur, buiten direct zonlicht.  

  7. Haal de deksel met het waterslot van de pot en proef de zuurkool tussentijds. Gebruik een schone vork. Is de smaak nog niet naar wens? Draai de deksel met het waterslot er weer op en laat de kool verder fermenteren. Is de smaak perfect? Draai de schone deksel zonder waterslot op de pot en bewaar de zuurkool in de koelkast tot het moment waarop je hem wilt eten. Door de koude temperatuur stopt het fermentatieproces en blijft de smaak zoals je hem het lekkerst vindt.   

Serveer de zuurkool als rauwkostsalade, topping bij een stukje vlees of in een lekkere stamppot. Daarna gebruik je de RotPot voor je volgende experiment. Je kunt de RotPot ook gebruiken om andere groentes te fermenteren. Probeer het eens met rode kool of wortels. 

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.