info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Workshops

Workshops


LEREN FERMENTEREN

Fermenteren is een techniek waarbij je levende bacteriën, gisten en schimmels gebruikt om etenswaren te maken. Niet toevallig zijn dat precies de producten die we terugvinden in delicatessenzaken, vaak gemaakt door ambachtelijke makers. Denk bijvoorbeeld aan koffie, cacao, droge worst, desembrod, olijven, kaas, yoghurt, zuurkool. 
 

FERMENTATIE WORKSHOPS

Al sinds 2013 kun je onder Sanne's leiding leren fermenteren. De workshops vinden plaats op haar eigen locatie aan de Coolhaven in Rotterdam. Je zult je verwonderen over de vele potten met levende culturen en de vaten met gefermenteerde groenten die Sanne op de markt verkoopt. Als je geluk hebt is het desembrood van die dag nog warm en natuurlijk sluiten de dag af met een huisgefermenteerd drankje. 

Begin je net met fermenteren, dan is de workshop Kimchi, Kraut en Pickles een goede start. Je leert de basis van het groente fermenteren en leert zelf kimchi maken, vult je eigen RotPot met zuurkool en fermenteert je eigen pickle.
Voor wie met voeding werkt of de meer ervaren hobby-kok is er de driedelige fermentatiewerkplaats op donderdagavond. Daarbij maak je kennis met de volle breedte van het fermenteren, leer je over de nieuwste onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid en maak ga je aan de slag met recepten en experimenten in de keuken. 
Wist je dat ook zuurdsembrood door fermentatie wordt gemaakt? Bij Keukenboeren kun je dus ook je eigen desembrood leren bakken. 
Kortom: er is een passende workshop voor iedereen en je gaat altijd met volle potten en bergen inspiratie weer naar huis.

Kies hieronder je workshop op een datum naar keuze en boek direct. Of koop een cadeaubon en verras de gelukkige met een origineel cadeau!

 

AGENDA 2022

 

CORONA

We doen de nodige aanpassingen om veilig te kunnen werken. De groepen zijn kleiner zodat voldoende afstand kan worden gehouden en er wordt extra geventileerd. Als je hier vragen over hebt kun je altijd een bericht sturen. Mocht een workshop i.v.m. een lockdown niet door kunnen gaan, of moet je jezelf afmelden door Corona, dan blijft je aanmelding gewoon geldig tot een nieuwe datum is gevonden.

Cadeaubonnen of eerdere inschrijvingen blijven eveneens gewoon geldig.





Bezig met laden...
Cadeaubon Fermentatieworkshop

Bestellen

Cadeaubon Desembrood Bakken

Bestellen

  1  2   

Wil je een fermentatie workshop organiseren voor je eigen groep? Neem dan contact op met Sanne via info@keukenboeren.nl.


Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren. We slaan geen persoonlijke gegevens op en verkopen nooit gegevens door.