Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Kimchi Recept
Zó maak je je eigen kimchi

Nodig:
-
RotPot met waterslot
- 1x kimchimix (zonder zout)
- 15 gram zeezout
- 30 gram sojasaus (of tamari voor een glutenvrije variant)
- 1 chinese kool
- 3 of 4 stengels bosui
- 1 wortel
- 1 ui
Aan de slag!
Pak een mes, snijplank, grote kom en trek je handschoenen aan.
- Was de groenten. Verwijder en bewaar een buitenblad van de Chinese kool.
- Snijd de rest van de kool door de lengte in vieren en verwijder de onderkant. Snijd daarna in repen van circa 2 cm.
- Doe de kool, de Krautmix en sojasaus in de kom en meng. Het zout onttrekt vocht aan de groenten.
- Snijd in de tussentijd de ui en bosui in ringen en de wortel in dunne plakjes. Doe in de kom, hussel en laat afgedekt staan.
- Stop na een half uur het mengsel in de pot tot 4 cm onder de rand. Duw steeds goed aan.
- Snijd het bewaarde koolblad op maat en klem dat tussen de randen van de pot. Stevig aanduwen.
- Alle groenten en het koolblad moeten ondergedompeld zijn in het eigen vocht. Voeg eventueel een beetje water toe.
- Vul het waterslot tot halverwege de bollen met water en plaats het dopje terug.
- Duw de deksel op de pot en steek het waterslot ca 1 cm door het gat, niet ín het vocht maar erboven.
- Laat 4 tot 10 dagen op kamertemperatuur fermenteren. Proef of de kimchi naar wens is. Serveer direct of bewaar koud.
Koolmengsel over? Verwerk het in een pittige roerbakschotel. Lekker met wat rijst!