Zuurgoed

Zelf groente en fruit fermenteren

Afwerking: Hardback
Aantal pagina’s: 176
Afmetingen: 200×150
Verschijningsdatum: 03/10/2022
EAN: 9789089899200
Uitgever: Terra
Druk: 1

Wat te doen met restjes groente? Weggooien is zonde, dat moet anders kunnen! Zuurgoed is een praktisch basisboek over fermenteren voor iedereen die thuis aan de slag wil gaan met groente en fruit. 

In dit boek vind je praktische tips over fermenteren thuis, hoe te gebruiken, bewaren en serveren, de benodigdheden en basisregels en natuurlijk heel veel recepten om zelf mee aan de slag te gaan. Want wie wil er nou niet meer smaak en minder verspilling?!

Het boek is vanaf oktober 2022 verkrijgbaar via de lokale boekhandel of online via de Keukenboeren webshop. Klik op de knop! 

zuurgoed boek

Tot nu toe leek me dat fermenteren altijd teveel gedoe

“Maar Sanne Zwart belooft in Zuurgoed kinderlijke eenvoud. Deze fermentatie-specialist van RotPot in Rotterdam geeft in dit praktische basisboek juist laagdrempelige recepten om er thuis mee in de weer te zijn. Plus de nodige adresjes waar je potten, startersculturen en fermentatievaria kunt kopen.”

– Dana Ploeger in Trouw, 22 oktober 2022

Rot eten eng? Welnee! ‘Bij fermenteren geef je producten juist een upgrade’

“Fermenteren is relevanter dan ooit. In strijd tegen de hoge inflatie en de energiecrisis biedt deze techniek, het gecontroleerd laten rotten van eten, uitkomst. Eng? Welnee!, stelt de fermentatiekoningin van Nederland, de Rotterdamse Sanne Zwart (45).”

Dijlan van Vlimmeren, AD 

I LOVE ZUURGOED

“Ik vind Zuurgoed een leuk boek. Het biedt de precies de informatie die je nodig hebt om aan de slag te gaan en recepten. Als je die maakt doe je ervaring op en leer je de magie en de verschillende smaken van fermentatie kennen. Als je daarna nog verder wil gaan zijn er nog kookboeken en boeken genoeg om nog veel meer te leren. Over fermentatie is zoveel te zeggen en te leren. Dat past nooit in een boek maar als je ergens moet beginnen, dan is Zuurgoed een goed begin.”

– Laurie, op Lauriekoek