Workshops

Leer onder Sanne’s begeleiding zelf desembrood bakken, frisdranken brouwen, kaasmaken of groente fermenteren.

Al sinds 2013 kun je bij Sanne in Rotterdam leren fermenteren. Van kimchi tot miso, van gemberbier tot zuurdesembrood. 

Zelf fermenteren is niet alleen nuttig, maar ook ontzettend smakelijk! Neem een kijkje bij al onze workshops en schrijf je in voor een workshop naar keuze. Of geef een workshop cadeau! Met vrienden of collega’s een workshop organiseren op mijn of jouw locatie? Dat kan! Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Populairste Workshops

Locatie

De workshops vinden plaats in haar eigen fermentatielab aan de Coolhaven in Rotterdam, tussen de bruisende potten met levende culturen, de RotPot-werkplaats en de vaten met gefermenteerde groente. 

De groepen zijn klein dus er is alle ruimte voor vragen en uitleg. Wil je nog wat extra materialen kopen? Neem dan een kijkje in het winkeltje. Of neem een van die lekkere streekproducten mee naar huis!

Voor wie wat verder weg woont zijn er online opties. Of misschien heb je zelf een geschikte locatie. Of geef je een workshop cadeau?

Iedereen is binnen, jas op de kapstok? Mooi!

Zuurkool, kimchi, olijven, kaas, desembrood of bier: de lekkerste producten komen tot stand door fermentatie. En fermenteren kun je leren!

We beginnen met de basisregels bij een vers kopje thee of koffie. Pen en papier in de aanslag, want Sanne houdt niet van half werk. Leren fermenteren is eigenlijk heel makkelijk, want het echte werk besteed je uit aan een stelletje ijverige gisten of bacteriën. Maar je wilt natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent! Een stevige theoretische basis zorgt dat jij veilig en geïnspireerd aan de slag gaat. De materialen en ingrediënten liggen al voor je klaar. Terwijl jij kneedt of snijdt en de potten vult, kun je al je vragen stellen. Maar ook na de workshop staat Sanne nog voor je klaar. Heb je een vraag? Dan stuur je een appje! Dat is het verschil tussen een ‘gewoon’ een workshop doen en echt leren fermenteren!

Meedoen? Meld je aan via de website. Na ontvangst van je gegevens en de betaling ontvang je een bevestigingsmail. Een aantal dagen voor de workshopdatum volgt een mail met de laatste informatie.

Workshops 1

Voor wie?

Het open aanbod is geschikt voor zowel beginners als iets meer gevorderde fermenteerders die op zoek zijn naar een stevige theoretische ondergrond en goede begeleiding. Of je nu je eigen moestuinoogst fermenteert of liever desembrood bakt, er is een passende workshop voor iedereen.

Begin je net met fermenteren, dan is de workshop Kimchi, Kraut en Pickles een goede start. Je leert de basis van het groente fermenteren, en vult drie potten met zelfgemaakte kimchi, zuurkool en tafelzuur (pickles).

Voor wie met voeding werkt, of de meer ervaren hobby-kok, is er de driedelige fermentatiewerkplaats op donderdagavond. Daarbij maak je kennis met de volle breedte van het fermenteren, leer je over de nieuwste onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid en maak ga je aan de slag met recepten en experimenten in de keuken.

Is gemberbier of kombucha meer jouw ding, kijk dan eens naar de workshop Bubbels & Mocktails. Liefhebbers van desembrood zijn welkom bij de Workshop Desem bakken met Bep.

Voor groepen, scholen en bedrijven biedt Sanne programma’s op maat en komt zij op locatie.

Wil jij:
  • het fermenteren technisch beter begrijpen?
  • weten wanneer je fermentatie gelukt is en wat je absoluut niet moet doen?
  • eten maken voor een betere algemene gezondheid?
  • leren hoe je gefermenteerd eten in je voedingspatroon opneemt?
  • fermentatie inzetten als instrument in je eigen beroepspraktijk als (voedings-)coach of adviseur?
  • je moestuin-oogst langer bewaren?
  • duurzamere keuzes maken als het om eten gaat, minder weggooien en beter weten wat je met bepaalde groentes kunt doen?
  • een gezellig en duurzaam dagje uit met vrienden, familie of collega’s?
Dan zit je helemaal goed!

ANDERE workshops

Reviews

"Wil je een feestje voor je darmmicrobioom? Boek dan zeker een workshop!

Sanne heeft zoveel kennis van fermenteren dat ik graag een workshop wilde volgen. En daar heb ik geen spijt van!”

– Elise Hoogendam

Sanne verzorgde voor ons een fantastische fermenteer workshop online - wat een feestje!”

– Joanna Ankum-Brinkman

"Het was een leerzame, inspirerende en gezellige dag.

Zaterdag 5 februari 2022 volgde ik de workshop Desembakken met Bep. Ik heb voldoende geleerd om thuis van start te gaan met het bakken van desembrood.”

– Wim Smeele

"Sanne is duidelijk in haar uitleg, houdt goed in de gaten dat alle deelnemers kunnen oefenen en zij is geduldig in het beantwoorden van de vragen.

Dit allemaal in een ontspannen en gezellige sfeer. We oefenen met de verschillende fasen van het bakproces. Tot besluit van de dag gaat ieder met een zelfgebakken desembrood naar huis. Bovendien neem je deeg en een starter mee, om thuis verder mee te bakken. Bedankt Sanne!”

– Wim Smeele

Veelgestelde vragen

Kan ik een workshop cadeau doen?

Jazeker, op de website vind je cadeaubonnen met een waarde naar keuze. Na betaling kun je de bon downloaden en uitprinten. Op de bon vermeld je het bestelnummer (zie je bevestigingsmail). De ontvanger kan zich daarmee bij mij melden. Strik erom en klaar!

Kan ik een workshop organiseren met mijn eigen familie en vrienden?

Ja dat kan al vanaf €350,- en/of 6 personen! Stuur me een mailtje met je plan en in welke periode en waar de workshop zou moeten plaatsvinden. Dan doe ik je een voorstel.