Workshops

Volg een van de workshops en leer onder Sanne’s begeleiding zelf fermenteren.

Al sinds 2013 kun je onder Sanne’s leiding leren fermenteren. Van kimchi tot miso, van gemberbier tot desembrood. Sanne leert jou hoe je fermentatie veilig en met vertrouwen kunt inzetten om duurzamer en gezonder te leven.

Nuttig, maar ook heel lekker! Als je geluk hebt is het desembrood van die dag nog warm, of valt er ander lekkers te proeven. Natuurlijk sluiten we de workshop af met een huisgefermenteerd drankje.

Locatie

De workshops vinden plaats op haar eigen locatie aan de Coolhaven in Rotterdam, tussen de bruisende potten met levende culturen en de vaten met gefermenteerde groente.

Je gaat zelf aan de slag met een of meerdere recepten. De groepen zijn klein dus er is alle ruimte voor vragen en uitleg. Sanne’s workshops gaan de diepte in: via de mond en darm tot in de grond, en leren je anders te kijken naar de ecosystemen waar we onderdeel van zijn. Je gaat met volle tassen, praktische tips en bergen inspiratie weer naar huis.

Iedereen is binnen, jas op de kapstok? Mooi!

We beginnen met de basisregels bij een dampend vers kopje thee of koffie. Pen en papier in de aanslag, want Sanne houdt niet van half werk.

Een stevige theoretische basis zorgt dat jij hierna veilig en geïnspireerd aan de slag gaat. De materialen en ingrediënten liggen al voor je klaar. Terwijl jij kneedt of snijdt en de potten vult, kun je al je vragen stellen. Maar ook na de workshop staat Sanne nog voor je klaar. Dat is het verschil tussen een ‘gewoon’ een workshop doen en echt leren fermenteren!

Meedoen? Meld je aan via de website. Na ontvangst van je gegevens en de betaling ontvang je een bevestigingsmail. Een aantal dagen voor de workshopdatum volgt een mail met de laatste informatie.

Voor wie?

Het open aanbod is geschikt voor zowel beginners als iets meer gevorderde fermenteerders die op zoek zijn naar een stevige theoretische ondergrond en goede begeleiding. Of je nu je eigen moestuinoogst fermenteert of liever desembrood bakt, er is een passende workshop voor iedereen.

Begin je net met fermenteren, dan is de workshop Kimchi, Kraut en Pickles een goede start. Je leert de basis van het groente fermenteren, en vult drie potten met zelfgemaakte kimchi, zuurkool en tafelzuur (pickles).

Voor wie met voeding werkt, of de meer ervaren hobby-kok, is er de driedelige fermentatiewerkplaats op donderdagavond. Daarbij maak je kennis met de volle breedte van het fermenteren, leer je over de nieuwste onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van voeding en gezondheid en maak ga je aan de slag met recepten en experimenten in de keuken.

Is gemberbier of kombucha meer jouw ding, kijk dan eens naar de workshop Bubbels & Mocktails. Liefhebbers van desembrood zijn welkom bij de Workshop Desem bakken met Bep.

Voor groepen, scholen en bedrijven biedt Sanne programma’s op maat en komt zij op locatie.

Wil jij:
  • het fermenteren technisch beter begrijpen?
  • weten wanneer je fermentatie gelukt is en wat je absoluut niet moet doen?
  • een tool in handen hebben om van binnenuit te werken aan een betere algemene gezondheid?
  • leren hoe je gefermenteerd eten in je voedingspatroon opneemt?
  • fermentatie inzetten als instrument in je eigen beroepspraktijk als (voedings-)coach of adviseur?
  • je moestuinoogst langer bewaren en de voedingswaarde vergroten?
  • duurzamere keuzes maken als het om eten gaat, minder weggooien en beter weten wat je met bepaalde groentes kunt doen?
  • een gezellig en duurzaam dagje uit met vrienden, familie of collega’s?
Dan zit je helemaal goed!

Alle workshops

Reviews

"Wil je een feestje voor je darmmicrobioom? Boek dan zeker een workshop!

Sanne heeft zoveel kennis van fermenteren dat ik graag een workshop wilde volgen. En daar heb ik geen spijt van!”

– Elise Hoogendam

Sanne verzorgde voor ons een fantastische fermenteer workshop online - wat een feestje!”

– Joanna Ankum-Brinkman

"Het was een leerzame, inspirerende en gezellige dag.

Zaterdag 5 februari 2022 volgde ik de workshop Desembakken met Bep. Ik heb voldoende geleerd om thuis van start te gaan met het bakken van desembrood.”

– Wim Smeele

"Sanne is duidelijk in haar uitleg, houdt goed in de gaten dat alle deelnemers kunnen oefenen en zij is geduldig in het beantwoorden van de vragen.

Dit allemaal in een ontspannen en gezellige sfeer. We oefenen met de verschillende fasen van het bakproces. Tot besluit van de dag gaat ieder met een zelfgebakken desembrood naar huis. Bovendien neem je deeg en een starter mee, om thuis verder mee te bakken. Bedankt Sanne!”

– Wim Smeele

Veelgestelde vragen

Kan ik een workshop cadeau doen?

Jazeker, op de website vind je cadeaubonnen met een waarde naar keuze. Na betaling kun je de bon downloaden en uitprinten. Op de bon vermeld je het bestelnummer (zie je bevestigingsmail). De ontvanger kan zich daarmee bij mij melden. Strik erom en klaar!

Kan ik een workshop organiseren met mijn eigen familie en vrienden?

Ja dat kan al vanaf €350,- en/of 6 personen! Stuur me een mailtje met je plan en in welke periode en waar de workshop zou moeten plaatsvinden. Dan doe ik je een voorstel.

×

Hi!

Klik hieronder op mijn foto om een bericht te sturen via WhatsApp!

×